keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

The White Sand Beach


Balin viikko puolessa välissä ja täytyy sanoa, että pää alkaa odella toooooodella levännyt. :) Ai mistä sen huomaa? No siitä, että joka aamu täytyy oikein muistella mikä päivä viikosta on menossa ja montako päivää ollaan oltu/on vielä jäljellä. :D
Koska olimme maanneet jo kaksi päivää hotellimme resortin alueella erilaisissa asennoissa aurinkotuoleissa, oli aika suunnata päivätripille. Valitsimme kohteeksi White Sand Beachin tästä
lähistöltä, ihan vain siksi, että meidän resortin edessä ei ole uimarantaa. Tai no, kyllähän nuo paikalliset tuossa näkyvät polskuttelevan laskuveden aikaan. Normisti resortin kohdalla nousuveden aikaan eli ainakin välillä 05-16 hakkaa voimakas Intian valtameren aallokko, joten uiminen sen aikana ei tuossa tulisi kysymykseenkään. Toki laskuveden vetäessä meriviivaa kauemmaksi, ollaan mekin beachin pohjaa käyty tallaamassa.Joten otettiin sitten kuljetus eilen hotlalta toiselle beachille, saatiin samalla haettua vettä yms tarpeellista (kuten bisseä) kaupasta sekä rahaa automaatista. Täällä kun nuo kortit aina toimii vähän päiväkohtaisesti ja automaateistakin eilen vasta, olisiko ollut viidennestä sain nostettua cashia.

Apropoo tähön liittyen. Yhdellä Singapore-Thaikku reissulla vuosi sitten, sekä minun että miehen kortit oli kopioitu (todnäk Phuketissa) ja mehän autuaasti oltiin oltu jo Suomessa pari päivää kunnes tämä tuli ilmi. Pankista soittivat miehelle, että oletko missä päin maailmaa ja että tilillä outoja nostoja. Käytännössä sitten korteilla oli nostettu molempien tilit tyhjiksi, toisella Malesiassa ja toisella Indonesiassa, emmekä ko reissulla edes noissa maissa olleet reissanneet.

Voi sitä ketutuksen määrää! Mutta ei sinällään, pankki korvasi menetykset ja jotkut elelivät varoilla aika mukavasti näillä mailla jonkun aikaa. Vahingosta viisastuneena, nyt pidetäänkin sitten vain pientä matkabudjettia korttitilillä ja kokonaiskassaa saman pankin toisella tilillä, josta voi sitten tarpeen mukaan siirrelllä korttitilille.

Täällä Malesia-Indonesia akselilla korttien kopiointi on hyvin yleistä, josta kuskimme juttelikin eilen. Nämä ”jengit” seuraavat kuin hai laivaa kuljettajien autoja, jotka kuskaavat turisteja automaateille. Kuskit yrittävät löytää turistille turvallisen automaatin ja jengit puolestaan asentaa näihin skimmauslaitteita. (= kortin kopiontilaite). Ja tehtävähän on käytännössä aina kuskien puolesta vaikeampi. Toivotaan, että tällä erää kuitenkin säästyttäisiin kopioinnilta. :D

Takaisin beachikeikkaan. Ranta oli pieni, muutoin aika perusturistimeiningillä eli hiekkaa, turkoosia lämmintä vettä, aurinkotuoleja ja muutama koju mistä sai safkaa ja turistikampetta. Tie perille oli melkoista jyystöä kilometrin verran. Sai pitää auton sisällä lähes kaksin käsin kiinni, kun kuski rytyytti menemään kivenlohkareiden ja kolojen/urien välissä.


Päivä oli oikein rentouttava, kuten kaikki muutkin täällä ja tulipahan nähtyä vähän muutakin kuin tämä resortti. Tämän päivän ohjelmistossa ei vielä ole muuta, kuin aromaterapia hieronta for me resortin spassa (90 min setti n 20 €) ja loikoilua auringossa. Yöllä on sadellut muutamia tippoja vettä ja kosteusprosentti taitaa tällä hetkellä hipoa vielä sataa. Meren päällä lojuu usvaa ja allaspojat huoltavat allasta. Amerikan breku kutsuu, kun tuo mieskin näytti oven raosta tähän terassille ruskeaa nenäänsä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti