keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Klara Wappen!

Mikä sen parempi aika kirjoittaa blogia kuin vappuaatto ;)

Eikä se tarkoita sitä, etteikö minulla olisi elämää sosiaalisen median (elikäs inhokkisanani) "somen" ulkopuolella. Eikä se tarkoita sitä, etteikö täällä Tukholmassa osattaisi viettää vappujuhlia. Täällä itseasiassa koko vappu on melkein yhtä iso juttu, kuin juhannus Suomessa. Kokkoja poltetaan ympäri kaupunkia ja maata, juhlitaan ja viuna virtaa kuten kotosuomessa konsanaan. Siinä asiassa ei olla sen enempää bättre folke kuin Suomessa.

Kuva: http://esnmalmo.org/events/valborg-esn-blazes-spring-time

Mutta tällä muidulla ei ole huomen aamulla darraa! Tänään meni yksi Kilkenny ja sekin paikallista
Kuva: http://www.iglaset.se/articles/29950-Kilkenny-3-5
pripsiä eli 3,5%:sta olutta. Enempää ei tehnyt yksinkertaisesti mieli, jotenkin on sellainen kurkun- ja päänsisäinen alkolukko nyt päällä. Ja miten mahtavan fiiliksen saa aikaan, kun ei ole tehnyt mieli tissutella yhtään, ei edes viinilasillisia tai mitään. Hyvä minä!

Hetkonen, nythän tämä alkoi kuulostamaan ihan alkoholistin blogilta? Vaikka meillä kellään suomalaisella ei omasta mielestä ole ongelmia juomisen kanssa, niin itselleni tulee säännöllisesti sellainen kehonpuhdistusfiilis koko dokaamisesta. Enkä tarkoita nyt mitään känniörvellys nakit silmille iltoja/öitä, vaan ihan sitäkin, että otetaan "muutamat" ruoan kanssa tai vaikka vain pari lasia viiniä ruoan kanssa. Omalle pääni ja keho tarvitsee välillä kausia, johon ei kuuluu alkoholia tippaakaan. Kai se on jotain mielenpuhdisturituaalia tai jotain, en osaa sitä sen paremmin selittää.

Toisekseen välillä siihen varmaan vaikuttaa sekin, kun tuntuu, että lähes jokatoisessa perheessä on jonkinasteisia ongelmia alkomaholin kanssa. Joko ne pidetään visusti piilossa, lakaistaan maton alle, reuhataan vapaasti tai hyssytellään/vähätellään juomista. Silti se aiheuttaa massiivisia ongelmia vähintään henkilölle itselleen, usein myös muille. Jotenkin nämä tarinat on niin nähtyjä. Ja jotenkin niiden edessä sitä aina on yhtä voimattomana. Sellaista se on on-off juomista monesti omallakin kohdalla. Joko sitä otetaan sitten reippaammin iloiten tai ei ollenkaan. Ja sellaista se on monella muullakin. Toisilla se on-tila tuppaa vaan jäämään päälle.

Kuva: www.city.fi/blogit
En silti ole mikään kukkahattutäti, joka osoittelee sormella näiden kuningasjuomien kuluttajia. Moni juhlii tänäänkin armottomasti ja siitä vaan, onhan nyt työväenjuhla sentään! Silti, omaan vappuuni se ei tänä vuonna kuulunut. Jotenkin, sitä tänään oli vaan fiilis, että näitä juhlia tulee ja menee, aina on syy juomiselle. Sitä kun on elämässä saanut reuhata/bilettää/juhlia oikeastaan ihan kylliksi elämän varrella, niin kai sitä vaan jossain vaiheessa tulee fiilis, että toi homma alkaa olla jokseenkin nähty. Sitäpaitsi, en todella jaksa mitään örrimörri olotiloja enää, kun darratkin pahenevat vaan iän myötä.
Joten, kuinka mukavaa ja raikasta onkaan huomenna herätä kirkkain silmin uuteen aamuun ja aloittaa "Första Maj" pirteänä! :) Tässä viimeisen kahden viikon aikana, aamuni ovat alkaneet "rasviksilla" eli rasvanpolttolenkeillä pitkin Tukholman merenrantoja. Yhdeksässä päivässä Sports Trackeriini on kertynyt kävely- ja juoksulenkkejä yli 54 kilometriä. Siis viisikymmentäneljä. VIISIKYMMENTÄNELJÄ!! Sen lisäksi olen käynyt SATS:n salilla seinän takana hinkkaamassa erinäisiä laitteita 4-5 kertaa viikossa. Ja mikä parasta, paino on tipahtanut mukavat 1,7 kiloa! Jiiiiiiiihaaaaaaa!

Vähemmän jiihaa olikin sitten se karu totuus, jota viime postauksessa surkuttelin. Lähtöpaino oli lähes tismalleen sama kuin vuosi sitten 6.5.2013 aloittaessani Fitfarmin Superdieetin. Ja miten helevetin monta kilometriä puolen vuoden aikana tuli lenkkeiltyä, salilla käytyä ja ulkotreenejä vedettyä. Ja KAIKKI kilot tulleet toisessa puolessa vuodessa takaisin. Huooooooh! Onneksi edes mittanauha todistaa, etten ole sama valas kuin vuosi sitten. Mutta ei siitä kyllä kaukana olla. Tai oltu. Nyt nimittäin on kova tavoite juhannukseen asti kiristellä vyötä ihan tosissaan!

Kuva: http://www.sats.fi/lisatietoja/ravitsemus/
Otin reilu viikko sitten kovat aseet käyttöön taistelussa läskiä vastaan ja löysin supertyövälineen siihen itselleni. Nimittäin kalorilaskurin. Mikä LOISTAVA väline juuri minulle! Ilmainen sivusto ei ole, tai voi sitä osittain käyttää myös ilmaiseksi, mutta halpa se on. Itse otin ensin 1,90€ maksavalla tekstiviestillä kahden viikon käyttöajan sivustolle, jonka aikana olen todennut kuinka mahtava apuväline tuo on päivittäisen ruokavalion tarkkailuun.

Sivustolle pystyy luomaan oman profiilin, siellä on mahdollisuus liittyä erilaisiin ryhmiin, kirjoittaa blogia, chattailla, keskustella ryhmissä ja se tärkein, merkata kaikki päivän aikana kitusiin heittämänsä ruoat ylös. Aluksi se tuntui muka vaivalloiselta (ensimmäinen päivä), mutta pian sivustoa oppi käyttämään tehokkaasti. Päivittäinen ruokavalio koostuu itsellä kuitenkin pitkälti samantyyppisestä sapuskasta ja ruokien merkkaamista auttaa sivustolla oleva valtaisa olemassaoleva ruoka-aineiden/elintarvikkeiden/ruokien valmis lista. Sieltä vaan hakukentässä etsimään ja tadaa, kaikki päivän aikana kertyneet syömiset saat eteesi listana, jossa on eriteltyinä protskut, hiilarit, rasvat ja kuidut. Koko päivän setistä pystyy myös katsomaan mitä kaikkia vitamiineja ruokavaliosi on sisältänyt ja kuinka paljon. Siis olen ollut tästä niiiiiiiin innoissani!!

Ruokavalion lisäksi sivustolla pystyy kirjaamaan joka aamuisen painon (jos haluaa), lisätä liikuntamäärät ja ohjelma laskee näiden henkilökohtaisten ominaisuuksien sekä asetettujen tavotteiden pohjalta oman henkilökohtaisen kalorinkulutuksen juuri minulle. Perfecto!! Käy ihmeessä kurkkaamassa sivustoa, jos yhtään kiinnostaa. Itse olen ollut todella tyytyväinen tuohon palveluun!

Oman ruokavalion olen tällä hetkellä rakentanut jälleen puhtaan ravinnon ympärille. Paljon kasviksia ja hedelmiä, hiilareita maltillisesti, paljon protskua ja rasvaa sopivasti. Vedenjuonti näyttelee myös suurta roolia tasapainoisessa ruokavaliossa. Tällä hetkellä keskimääräinen ruokavalioni  koostuu näin: protskua 35%, hiilareita 40%, rasvoja 25%. Ja toistaiseksi homma on toiminut.

Huomisesta eteenpäin onkin hieman haastetta taas pitää dieettamista yllä, sillä matkalaukku on jälleen pakattu. Lähdemme maailman parhaan mammani kanssa nimittäin reissuun ja huomenna näihin aikoihin ollaan matkalla kohti etelän lämpöä. Siitä lisää sitten viimeistään kohteessa. ;) Lenkkitossut ja treenivaatteet ovat mukana, tavoitteena kaksi lenkkiä/aerobista/salia päivässä sekä alkotonta lomailua. Tarkoitus on nimittäin kesällä olla ilman pelastusrengasta ympärillä.

Kuva: http://www.menaiset.fi/artikkeli/matkailu/hyotytieto/ilmaiseksi_matkalle_4_vinkkia

Ai niin, olen saanut myös blogihaasteen, joten siihen täytyy paneutua heti huomenissa. Kiitos kuulu tähän blogiin. :) Nyt kohti höyhensaaria. Juhlikaa iisisti toverit! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti