torstai 20. maaliskuuta 2014

World Press Photo Exhibition 2013 - now in Singapore!

Se olisi uusi päivä Singaporessa edessä! Aamipala on masussa ja tässä altaalla on hyvää aikaa kirjoitella blogia, kun onnistuin saamaan läppärin verkkoon tässäkin :D Ylläolevat kuvat ovat eilispäivältä tästä altaalta. Melko pilvistä oli eilen ja vähän meinasi ukkostellakin, mutta näillä leveysasteilla se ei niin haittaa vaikka aurinko ei koko ajan porotakaan täydeltä teholta. Pilvien läpikin se tarttuu sen verran tehokkaasti, että iho saattaa palaa pilvistä huolimatta vaaleimmilla.

Eilen tuli vedettyä ihan treeniä tässä hotellin "gymillä". Gym käsittää tässä tapauksessa pienen noin max 10 neliön huoneen, jossa on juoksumatto, kuntopyörä sekä crossi. Crossilla huhkin 70 minsan treenin ja luin samalla mielenkiintoista opusta Eckhart Tolle "Uusi maa" - elämän tarkoituksen oivaltaminen. Olipahan muuten mielenkiintoista!

Viime kerralla täällä oltua jäi katsastamatta maailmankuulu Singaporen Raffles hotelli, jossa mm aikanaan julkimot ovat yöpyneet ja samaisessa paikassa on kuuluisa Long Bar, jossa moni turisti käy siemaisemassa tietenkin Singapore Sling drinksun. Käsite "hotelli" oli kyllä tässä kohtaa kaikkea muuta! Olenhan minä ennenkin nähnyt suuria hotelleja, mutta tämä oli kyllä jotain ihan muuta. Raffles hotelli on entisöity aivan upeaan luksukseen sisältäen hotellin, varmaan kymmeniä eri liikkeitä sen sisällä (suurin osa toki tavatallaajan kukkaron ulottumattomilla) sekä ravintoloita.

Hotelli on yhden suuren korttelin kokoinen ja tuntui, että aina uudelleen eteen aukeni lisää liikkeitä,
auloja sekä yllättäen olinkin keskellä valokuvanäyttelyä! Joskus (tai itseasiassa tätä nykyä uskon tähän vielä vahvemmin) onnistut löytämään yhtäkkiä edestäsi asioita tai tilanteita, joita olit juuri mielessäsi ajatellut tai joista pidät erityisesti. Tämä oli juuri sellainen minulle! Osuin täysin sattumalta World Press Photo 2013 Exhibitionin keskelle, jossa nyt mm oli Paul Hansenin vuoden 2013 lehtikuvan voittajan kuva.Näyttely kiertää muistaakseni 45 eri maassa ja nyt näyttely sattuu olemaan kuun loppuun saakka täällä Singaporessa!

Kiersin näyttelyä ympäri lähes kahden tunnin ajan, jokaisen suuren kuvataulun vieressä oli esittely kuvaan liittyvästä tilanteesta/tematiikasta sekä selitykset kuvateksteineen. Voin sanoa, että ihastelin, liikutuin, järkytyin, ihannoin, kauhistelin ja tunsin. Otin muutamia kuvia ja esimerkkejä tähän blogiini ja muut upeat otokset löytyvät galleriasta täältä.

Osuin aloittamaan katselun kaikista rujoimmista sotaotoksista, ruumiista ja verestä, surusta sekä ahdistuksesta, joka vieritti kyyneliä silmäkulmaan. Onneksi, aiheita oli myös keveämpiä, joka tasapainotti hyvin mieltä. Huuh, miten onnellinen olin tästä sattumuksesta. Tuhat kertaa mieluummin näen jokaisella matkalla jotain, mikä liikuttaa mieltä syvästi. Tässä oli sitä eiliselle.

Kuvat ja tekstit puhukoon puolestaan.
          


 Tämä oli kenties yksi näyttelyn suosikeistani!


Kuva: Paul Nicklen Canada, National Geographic magazine
          

 Sitten tähän loppuun vielä muutama kuva kaupungin pimeästä vilinästä :)

Taustalla näkyy maailman suurin maailmanpyörä Singapore Flyer (165m korkea).
 

Ja tämä mielettömän (ison korttelin kokoinen tämäkin, 16 kerroksinen) kokoinen kirjasto!

Singapore National Library

Alkoipa ripsiä vettä, joten menenpä hetkeksi tuohon gymille hikoilemaan! Sen jälkeen voisikin suunnata Sentosan saarelle piipahtamaan. Bye!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti