tiistai 25. maaliskuuta 2014

Singapore taakse jäi!


Huh hah hellettä :)

Tulipa pieni breikki kirjoitteluun, kun Singaporesta ei enää ennättänyt ja sen jälkeen vaihdettukin jo mestaa Malesiaan ja Borneon saarelle. Täällä puolestaan hotlan wifi ei ole pelittänyt ihan niin mallikkaasti kuin vielä tuolla mantereella, mutta kokeillaanpa nyt jos saisin ainakin tekstin kulkemaan. ;)Singaporesta jatkan vielä kuitenkin sen verran, että jostain syystä tuosta metropolista tulee pidettyä kerta kerralta enemmän. Tällä kertaa jäi Sentosan saarella käynti välistä, sillä sen verran mojovaa ukkosta sääukko kehitteli että sopivaa hetkeä saarelle lähtöön ei tälle reissulle oikein löytynytkään. Joten keskityinpä sitten muihin nähtävyyksiin.

Tässä muuten tulee hyvä vinkki jokaiselle reissunaiselle tai -miehelle. Tripadvisorilla on mitä mainioin appi, joka pitäisi löytyä jokaisen reissaajan älypuhelimesta. Nimittäin offlinessa toimiva ilmainen cityguide. Ainoa mitä reissaajan tulee tehdä, on ladata tietty appi verkossa sekä verkkoa tarvitsee myös itse cityguiden lataukseen. Käytännössä appi tarjoaa reissaajalle mantereiden suurimpien kaupunkien karttoja, jotka voi ladata puhelimeen ilmaiseksi, eikä vain karttoja vaan kaupunkien ”must see” nähtävyydet, ravintolat, tapahtumat yms yms. Ladattuasi kerran kartan puhelimeesi, voit jatkossa käyttää sitä aina offlinessa paikantaaksesi itsesi kaupungissa ja etsiessäsi mm läheltä parhaita ruokapaikkoja nälän yllättäessä. Apin nimi on Offline City Guides ja se löytyy tästä osoitteesta: http://www.tripadvisor.com/apps-icityguides

Tätä kyseistä appia olen itse käyttänyt useammilla reissuilla ja on mitä huipuin apuväline mutkattomaan suunnistukseen uudessa vieraassa kaupungissa. :)

Singaporessa löysin sen avulla mm samantien aivan huippuhyvän intialaista safkaa tarjoilevan paikan, josta kuva saamastani
annoksesta. Iso lautasellinen nasi goreng muttonia ja vesipullo vain 7.50 SGD eli noin 4€. NOT BAD. ;) Ja oli muuten aivan loistavan makuinen setti! Annos lennähti eteeni alle 5 min odottelun jälkeen, joten pääsin sulavasti jatkamaan matkaa kohti kiinnostavia kohteita.

Seuraavaksi suuntasin apin avulla muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalla kiinalaiselle temppelille. Aasialainen kulttuuri on mielestäni niin kiehtovaa, että viime aikoina on tullut piipahdettua mahdollisuuksien mukaan aina myös jossain temppelissä matkakohteesta riippuen. Joten kävinkin sitten täällä ihan sisällä saakka. Harmikseni temppeli oli juuri sulkeutumassa, joten visiitti jäi hyvin lyhyeksi pyörähdykseksi.

Temppelin sisällä ei tietenkään voinut kuvata, mutta tässä sen komea ulkokuori kuitenkin. Hätäiseen ennätin myös sytyttämään tuossa porttien sisällä vielä kaksi suitsuketta ja heittämään ajatukseni hmm.. no, se jääköön omaksi salaisuudekseni. ;)

Ja sitten muutamia havaintoja paikallisista jutuista. Tämän voileipäautomaatin ohi tuli käveltyä. KYLLÄ, automaatti lupaa lämmittää sisällään odottelevan leivän sinulle vain parissa minuutissa mahtavaksi ateriaksi. En testannut, että millainen makuelämys tuo olisi ollut. Seuraavaksi suuntasin markettiin etsimään aurinkorasvaa ja sitä todellakin oli hyllyt pullollaan. Suurin osa puteleista lähti kertoimella 50+ ja tämä SUNBLOCK todellakin blokkaa varmasti kaikki säteet kertoimen ollessa jo 130 luokkaa! Eipä siinä, varuillaan täällä päiväntasaajan tietämillä saa auringon kanssa ollakin, niin vaarallisen voimakas se on ja ilman suojaa polttaa ihon pahastikin jopa 15 minuutin aikana. Riippuen toki ihon vaaleudesta ja tottumisesta aurinkoon.
Seuraavaksi ohitin jonkinlaisen luontaistuotehyllyn, jossa oli myös kaikenmaailman laihdutustuotteita rivissä ja tämä herkisti hymyni. DON’T COUNT ON THIS!! No shit? Enpä todella menisi takuuseen noista tuotteista ja niiden loppuvaikutuksista ;)

Singaporessa kun ollaan niin täällähän on maailman yksiä tiukimpia lainsäädäntöjä. Mm tupakkatuotteiden maahantuonti kielletty, sama purukumin suhteen, roskaamisesta voi saada jopa 1000 SGD sakon yms yms..

Hyvin monien kauppakeskusten ja hotellien edustoilla on myös tällaisia telineitä! Eli pusseja märille sateenvarjoille, niin Singaporelaista! Tuosta purukumista sen verran, että sitä saa täällä kyllä jauhaa ja olenpa sitä joissain paikoissa nähnyt myytävänäkin. Lähinnä sen lopputuotoksen kanssa saat olla tarkkana minne sen jemmaat.

 
 Loppureissulle tuli vaihdettua vielä yhdeksi yöksi hotellia, kun sain tänne seurakseni murun ja tässä näkymää hotellin katolla sijaitsevalta uima-altaalta. Me likey :)
 
Täytyypä kertoa pieni hassunhauska episodi ko altaalta. Nimittäin olen kehitellyt oman noin 25min kestävän ”allasjumpan” (kuulostipa mummolta), jota toteutin innokkaasti tuolla altaalla. Sarjoihin kuuluu mm pakara potkuja, hyvää huomenta liikettä, lonkan koukistajaa ym. Kuinkas ollakaan niin lähes jumpan loputtua huomaan, että altaalla on kameravalvonta ja tietenkin olen keikistellyt pelkissä bikineissä suoraan sen ainoan kameran edessä ahteri kameran suuntaan. Onpahan ollut respassa katseltavaa :D

Sitten olikin aika jättää Singapore taakse, sillä seuraavaksi suuntasimme Itä-Malesian rannikolle, joka sijaitsee Borneon saarella ja siellä Sabahin alueelle Kota Kinabaluun ja Sandakaniin. Singaporea voin suositella kaikille, jotka pitävät selkeästä ja hyvintoimivasta, siististä kaupungista varustettuna ympärivuotisella lämpimällä ja trooppisella ilmastolla. Sadekuuroilta ei voi välttyä, mutta yleensä ne menevät yhtä nopeasti ohi kuin alkavatkin. Hygieniataso on korkea, josta syystä ravintoloissa voi syödä huoletta ja hintataso on turistille miellyttävä. Itse yllätyin monasti, miten edullisesti söin ja halvoille ostoksille voi suunnata mm iltaisin aukeavalle VALTAVALLE Bugis Streetille, joka on täynnä enemmän tai vähemmän kiinalaisia tuotteita (paitoja, laukkuja, ihan mitä vaan).

Seuraava postaus onkin sitten jo Malesiasta, Sandakanista ja tulossa pikapuoliin. Tänään aamulla tuli herättyä täällä aikaisin, kun naapurihuoneessa avattiin tv jo kuudelta. Aaaargh. No, hyvä syy lähteä pian joko aamupalalle tai aamusalille. Hmmmm, vaikea valinta ;)


Welcome to Malesia, Sandakan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti