keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

In Malesia!


Malesiassa ollaan! Lennettiin Singaporesta Kota Kinabaluun, jossa lyhyt pit stop ainoastaan tällä kertaa, sillä lentomme oli siellä illalla klo 20 jälkeen (tai itseasiassa pilotit ohjastivat koneen n 45 min etuajassa) ja aamulla jatkoimme matkaa Kota Kinabalusta vielä Sandakaniin n 45 min verran maan sisäisellä lennolla.
Juttuja mitä pitää tehdä Malesiassa ;)

Lennot Aasian sisällä ovat hyvin edullisia esim Air Asialla, joka on valittu useasti Aasian parhaaksi lentoyhtiöksi. Air Asia on halpalentoyhtiö, mutta sillä on uusi kalusto, isot koneet sekä rento meininki. Mm. lentoemot ovat pukeutuneet rennosti strchfarkkuihin ja pikeepaitoihin. Halpisyhtiön luonteeseen kuuluen lentojen kaikista palveluista maksetaan erikseen ja sivusto yrittää tyrkyttää maksulliset paikat, vakuutukset, ruoat yms melko ovelallakin tavalla. Mutta sivustoa useammin käyttäessä oppii kiertämään nämä lisämaksuvelvoitteet. Kalleinta on liikutella ruumalaukkuja, mutta näin kolmenkin viikon reissulla se on jo lähes pakollista. Esimerkkinä lennot KK-Sandakan-KK laukkuineen 2hlöä = n 80€. Not bad! ;)

Nyrkkisääntönä itse olen pitänyt lennoissa sitä, että mannerten väliset pitää saada puristettua per hlö n 500€ meno-paluu (kuitenkin vielä niin, että max yhdellä vaihdolla ja yhteismatkustusaika vaihtoineen n 16-18h. Maan sisäisillä (tai tässä tapauksessa Aasian sisäisillä max 100€/ hlö per suunta, tai meno-paluun ottaessa hinnan  saa usein prässättyä samaan n 100€. Useinhan pelkän menolennon maksaminen on samanhintaista tai kalliimpaa kuin ostaessa meno-paluulentoa.

KK visiitti jäi siis lyhyeksi tällä erää, sillä aamulla lähdimme hotellilta jo ennen klo 6. Se täytyy heti sanoa, että tuli ihan vanhat kehitysmaassa asumisajat/opiskelut mieleen kun saavuttiin KKn kentälle. Laukkuja skannattiin edestakaisin, vaikka ne juuri ennen koneeseen nousua oli katsottu, niin kaikki ruumalaukkuja myöten skannattiin uudelleen heti kentällä.

Yritettiin sitten seuraavaksi napata taksi (tai teksi paikallisittain) kentälle, niin eihän se onnistunut

Sandakan
noin vaan. Taksiin piti ostaa erillinen kiinteä (?) hintainen lipuke kentän sisältä, jossa lippuun kirjoitettiin mikä hotelli ja se maksettiin ko virkailijalle. Meidän tapauksessa tämä oli 30 Malesian ringgiä (= MYR) eli noin 6€. Matkaa hotlalle tosin oli vain muutama kilsa.Seuraavana aamuna lensimme Sandakaniin, kaikki sujui lennolla oikein smoothiesti. Kota Kinabalun vuori oli huikeaa katseltavaa koneesta, sillä lensimme aivan sen päältä. Se on Malesian korkein vuori komealla yli 4000 metrin korkeudellaan. Sandakanin kentällä olimme jo asteen viisaampia taksien suhteen ja kävin lunastamassa samanhintaisen lipukkeen taksiin valmiiksi. Sinällään hauskaa, että tällä erää hotellille oli varmaan noin 4 kertaa pidempi ajomatka, mutta taksa oli kuitenkin sama :D

Mt Kinabalu

Perillä meidät valtasi huikeat merinäköalat omaava hotelli. Olin jo kuvista päätellyt, että hotelli on huikeilla näkymillä varusteltu. Mutta tällä kertaa täytyy sanoa, että kuvat olivat vain osatotuus ja omin silmin nähtynä tämä on vieläkin huikeampaa! Hotelli on Four Points of Sandakan ja kaikin puolin olemme oikein tyytyväisiä. Infinity pool ei voisi olla kauniimmalla paikalla ja sijaitsee hotellissa 14 kerroksessa. Meidän huone on puolestaan 24/26 kerroksessa. Jos joskus eksyt Sandakaniin, niin tämä on ehdoton hotellivalinta! Hinta on täysin toista luokkaa kuin olisi jossain vastaavassa eurooppalaisessa hotellissa, vastaavalla paikkaa. Myös huoneessamme on lattiasta kattoon asti olevat ikkunat suoraan samalla merinäköalalla. :)


Näkymä hotellin altaalta merelle


Allasalue
Me on THE pool
Ruoka on hotellilla ollut hyvää, eilen käytiin paikallisessa rantaravintolassa syömässä. Ihan jokaiseen kuppilaan ei tehnyt mieli mennä syömään, sillä hygieniataso näyttäytyi vähintäänkin epäilyttävältä. Valkkasimme ravintolan, jossa näytti istuvan meitä muitakin ”valkonaamoja” ja tilasimme sweet & sour chicken sekä thaimaalaisittain valmistettua kalaa for me. Hyviä olivat molemmat, annokset maksoivat vesiputeleineen yhteensä 5 €. :D Tosin oma annokseni oli melkoisen tulinen, mutta noin 300gramman riisiannos vaimensi hyvin chilin makua, vaikkakin huulia poltteli roimasti.

Muutoin ollaan tykätty valtavasti hotellista, ilmastosta ja hyvin pitkälti on tullut makoiltua hotlan altaan äärellä ;) Iho alkaa saada väriä kiitettävästi, vasta tänään neljännen päivän aamuna kaupunkia rummutti runsaan tunnin mittainen rankka vesikuuro, jonka aikana koko lähitienoo meni sumun ja usvan peittoon. Näin kaksi tuntia myöhemmin aurinko paistelee ja kaikki on jälleen täysin kuivaa.

Täällä tropiikissa on mielenkiintoinen ilmasto siksikin, että joka ilta olemme hotellin terassilta tai ikkunoista ihailleet luonnon tarjoamaa ilotulitus showta vastakkaisilta rannoilta. Jossain kaukana ukkonen moukaroi mielettömästi ja parhaillaa koko taivaan valaisevia salamoita lyö maahan noin kerran parissa sekunnissa. Ihan mielettömän näköistä! Ja ääntäkään ei ukkosesta kuulu tänne saakka, vaikka näkymät ovat sydäntä kiihdyttäviä!

Muumi :D

Iltaukkonen vastapäisellä niemellä
Joten nautitaan, nautitaan! Huomenna aamusta lähdetään katsomaan serkkuja Borneon metsiin. Menemme tutustumaan maailmankuuluun Sepilokin suojelualueeseen. Sepilok on maailman vanhin ja suurin orankien suojelualue ja se on myös orankien sopeuttamis- ja kuntoutuskeskus. Siellä orpoja, vangittuina olleita ja loukkaantuneita orankeja sopeutetaan takaisin luontoon. Orankeja esiintyy enää vain Sumatralla ja Borneolla. Joten huippu aamuohjelma on tulossa! Taksikyyti on varattuna aamuksi ja orangit odottaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti