tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hälsningar från Stockholm!

No niin arvon lukijat. Tämän naisen treenit ovat siirtyneet nyt länsinaapuriin ruattinmaalle! Vähän alkuunsa tökkii vielä tämä bloggaaminen, sillä pieniä käynnistysvaikeuksia teknisellä puolella nettiyhteyden kanssa. Olen periruotsalaisesti ehtinyt käydä Ikeassa täällä jo kaksi kertaa, jonka vieressä sattumalta sijaitsee myös Gigantti, josta epäonnistuneesti olen ehtinyt mm tänään hakea jo kaksi vääränlaista routeria & modeemia. Josko se sitten huomenna onnistuisi kohdalleen. Siihen saakka mennään vielä näillä puhelinten kautta jaetuilla yhteyksillä.

Joten täällä sitä nyt sitten asustellaan Tukholmassa tällä hetkellä määrittelettömän ajan verran :D Elämääni helpottaa se, että mieheni puhuu sujuvasti svenskaa ja on asustellut näillä mannuilla lähes koko ikänsä ennen tuloaan täysi-ikäiseksi. Elämääni vuorostaan ei helpota se, että riikinruotsista en saa juurikaan selvää ja television katsominen ilman tekstejä (ruotsiksi/englanniksi) ei meinaa pitää motivaatiota yllä juuri lainkaan. Ei edes ruotsalaisen Farmin katsominen meinaa onnistua, mutta onneksi simultaanitulkkaus sohvalla onnistuu ;)

Onneksi edes olen syntyjään ruotsinkieliseltä pohjanmaalta ja lukenut siksi A-kielenä ruotsin. Pahus vaan, että noista ajoista alkaa olla palttiarallaa 25 vuotta aikaa :D Osa lapsuudesta tuli vietettyä myös Pohjois-Ruotsissa loma-aikoina, sillä edesmennyt isäni ja veljeni ovat asuneet täällä jo yli 30 vuoden ajan. Joten sujuvasti kuuntelen suomenruotsia, ja ymmärrän melko hyvin luettua ruotsia. Puhuminen ja kirjoittaminen on puolestaan kyllä lasten kengissä. Mutta kai se siitä kun pääse skarppaantumaan jollekin maahanmuuttajille suunnatulle kurssille. NIIN! Minähän olen nyt hypännyt suureen tuntemattomaan ja mamuksi Ruotsiin.

Vaikka itse pidin ennen tänne tuloa askelta pienenä, niin nyt kolmen päivän jälkeen voin sanoa, että onhan näissä kulttuureissa kuitenkin eronsa ;)

Tähän mennessä suoritettuja havaintoja arjessa täällä:

 • Kruunut! Ai että miten mukavaa on yrittää verrata hintoja kauppojen välillä ja kääntää kurssia vielä euroiksi. Näin kolmen päivän jälkeen olen siinä hyvin hataralla pohjalla.
 • Astiankuivauskaapin puutos keittiössä. No comments.
 • Nettiyhteyden avaus. Modeemi kuuluu hankkia itse piuhoineen.
 • Autolla liikkuminen, HUOM. jossa suomalaiset kilvet. Suomalainen auto on kuin punainen vaate vähintään yhdelle kuljettajalle tien päällä per ajokerta. Olen tullut kiilatuksi/ohitetuksi/kilpa-ajetuksi joka reissulla.
 • Television katselu. Ilmaiseksi näkyy ainoastaan 5 kanavaa. (SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen ja kunskapskanalen). Näistä käytännössä voi katsoa kolmea. GO Ylevero!
 • Itsepalvelukassat ruokakaupoissa/-marketeissa. Ehdoton plussa! Voit ottaa skannerin mukaasi mennessä kauppaan, piippailla tuotteet kerätessä ne hyllyistä ja lopuksi maksaa vain kortilla skanneriin kertyneet ostokset. Pienemmissä kaupoissa pikakassat, joissa hoidat pienet ostokset kätevästi. Huonoa; hedelmien/vihannesten punnitus + hinnan löytäminen välillä mahdotonta.
 • Hintataso ruoan suhteen. Toistaiseksi vaikuttaisi siltä, että STO on edullisempi peruselintarvikkeiltaan kuin Hki. Tarkkailu kuitenkin vielä keskeneräistä.
  Pakkasmarjaostoksilla, valikoima runsasta ja edullisempaa kuin Suomessa!

  Ja näitä on tarkoitus tässä pikku hiljaa koota lisää.. :)
Ai niin ja olenhan minä muistanut myös treenata! Samassa kiinteistössä johon muutimme on nimittäin kuntokeskus SATS seinän takana. SATSiin liityin jo Suomessa ja toistaiseksi olen siellä plussa jäsenenä, joten kortilla pääsee koko Skandinaviassa kaikille saleille. Jokseenkin tässä tulee toistaiseksi oltua vielä välillä kevään aikana Hgissäkin, joten siksi tämä nyt hyvä vaihtoehto.  Ja sali on avattu marraskuussa, joten on uusi ja laitteet sekä erilaiset suuret tilat on hyvin suunniteltu.

Muscle Challenge on tuottanut hyvää tulosta ja eilen mennessäni täällä ensi kertaa uudelle salille, niin meinasin jo että täällä ruattalaisten painot on kevyempiä kuin meidän. ;) Kulki sen verran hyvin selkätreeni, että oksat pois! Tänään rintatreeni meni kanssa hyvin, paitsi että salille kertyi sen verran ruuhkaa että osa treenistä piti sitten muokkailla sen mukaan.

Huomenna vuorossa jalkatreeni, joka on tässä ohjelmassa melkoinen setti. Huomenna siitä ja tuosta tulospuolesta sitten lisää. Painot tuntuvat nousevan nyt melkoista tahtia, mutta johan tässä kuudes vko tätä ohjelmaa onkin menossa. Kahdeksalle viikolle koko paketti taisi olla laskettuna.

Syödä olen muistanut ;) ja äsken meni vuoden ekat ja vikat semlat. Kuka tietää mitä ne ovat?
PS. Tuntuu lähes turvallisemmalta olla tällä hetkellä täällä, on sentään yksi maa enemmän välissä Mr. P:n toimintaan idässä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti