keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Cooking! Parasta hermolepoa.

Kolmatta päivää tässä vietän kevennettyä viikkoa treeneistä ja myös jossain määrin ruoasta. Ruokavaakaa en ole käyttänyt kertaakaan tällä viikolla ja eilen tein pitkästä aikaa makaronilootaa :) Tällä kertaa tosin proteiinipastasta sekä broilerin jauhelihasta. Ja päälle tuli laitettua vielä kerros Arlan maukasta luomu Kadett juustoa. On hyvvväääää! Munamaidon tein kanssa plussa maidosta, joten protskut tuli talteen.

Broilerimakaronilaatikko
Tässä lyhykäisyydessään siihen liittyvä resepti:

  • 500g proteiinipastaa
  • 800g broilerin jauhelihaa
  • 3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • Munamaito (1,2 litraa maitoa + 4 kananmunaa)
  • Ruususuolaa, currya, chilijauhetta, valkopippuria, provencalen yrttiseosta, tuoretta basilikaa
  • Pinnalle juustoraastetta

Paistoin noin 45 min 175 asteessa, kunnes juusto oli sulanut.

Elikäs aika basic makaronilootaohje hieman mukaillen. Paistamiseen käytin vain hippusen kylmäpuristettua kookosöljyä. Satsi on aika suuri ja meille tulikin siitä kaksi vuokaa, eipä tarvinnut tänään kokkailla erikseen. :)

Tässä omassa elämäntapamuutoksessa on ollut mielettömänä plussana monta asiaa. Tietenkin se, että on saanut sulatettua kilokaupalla ihraa ympäriltään ja kunto on noussut aivan mielettömäksi, jos nyt vertaan esimerkiksi viime syksyyn jolloin kilometrin fillarointi asemalle pienessä vastatuulessa laittoi hengityksen lähes vinkumaan ja reidet täysin hapoille. No okei, noina aamuina olin myös armottomasti myöhässä VR:n kyydistä. ;) Mutta siis se, että olen alkanut jälleen intohimoisesti kokkaamaan, on ollut yksiä parhaita itsensä löytämisiä uudelleen.

Itse tehty ruoka on sellainen arvo, joka monilta, liian monilta on unohtunut arjen kiireessä. Minultakin. Aikanaan ennen nykyistä parisuhdetta tuli vedeltyä sinkkuaikoina einestä jos jonkinlaista, mikroruokia, pakasteita yms yms. Nykyisen kokkimieheni ansiosta einekset vähentyivät meillä selkeästi ja sairastutttuani sitten kolme vuotta takaperin rintasyöpään, lopetti einesten syömisen lähes seinään kohdaltani. Sitäpaitsi, luin kerran eräästä artikkelistakin, että kokkailua tulee harrastaa senkin takia säännöllisesti, että kaikki käsin itsetehty tukee myös mielen hyvinvointia!

Tämän päivän Hesarissa oli juttua noista einesruoista ja niiden käyttämisestä suomalaisten keskuudessa. Jutun voit lukea täältä. Jotenkin oman valaistumiseni myötä sekä omien kokemuksien perusteella lähipiiristä, olin jutun luettuani ihmeissäni, että vieläkin lähes KOLMANNES suomalaisista syö eineksiä viikoittain. Okei, tässä lukemassa on varmasti paljon pikkulapsiperheitä mukana, joissa ne monasti ovat pelastus kiireelle. Mutta silti tuo lukema on mielestäni hämmentävän suuri edelleen. Puhtaammasta ruoasta on kuitenkin puhuttu jo vuosia, einesten epäterveellisyydestä vielä pidempään ja mikä huominarvoisinta, ns ruokaskandaaleja on ilmennyt ympäri Eurooppaa ja maailmaa lähes kuukausittain. Kyllä minua ainakin kiinnostaa tietää mitä minä syön lautasellani, sillä vahvemmin kuin koskaan olen näiden puolen vuoden diettailuiden myötä havainnut kirjaimellisesti olevani sitä mitä syön ja voivani sen mukaan.


Kuva: http://www.anonymousartofrevolution.com/2013/01/you-are-what-you-eat-and-drink.html

Yhtenä konkreettisimpana havaintona on esimerkiksi runsas marjojen syönti. Olen pyrkinyt syömään niitä joka päivä noin 200g, joka on PALJON. Sekä toki niiden ohella kasviksia ja hedelmiä parhaimpina päivinä reilusti yli kilon. En ole (kopkop) sairastanut yhtään flunssaa, ollut terveenä ja elinvoimaisena koko tämän uusitun ruokavalioni ajan. Aluksi se pisti kropan todella sekaisin lähes ummetukseen saakka ja kaikki siltä väliltä aina vihertyneeseen pöntön täytteeseen saakka, mutta nyt kroppani ei toimisi ilman tätä suurta tuore annosta. Ja mikä iloisinta, eilinen uutisointi marjojen terveysvaikutuksista pitää edelleen ne ruokavalioni ykköspaikalla! Maikkarin uutinen marjoista.

Kokkailuintoni tulee näkymään myös täällä blogissa jatkossa entistä uutterammin nyt, kun en virallisesti ole millään Fitfarmin kuurilla ja voin näitä omia reseptejäni laittaa jakoon vapaasti. :) Lisäksi alan käyttämään nyt tilaamiani superfoodeja, kuten spirulinaa, hamppuproteiinia, macaa yms. Mutta niistä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti