tiistai 27. elokuuta 2013

Week 4. Superfoods!

Viikko neljä pyörähti BC:ssä käyntiin ja tälle viikolle on treeneistä alla eilinen ulkotreeni sekä tänään salitreeni 2. Eilinen ulkotreeniosuus meni ehkä vähän turhankin helposti ja lyhyesti, mutta toisaalta oli ihan hyvä kun fiilis reisiosastolla oli vielä palautumaton. Tänään sali kulkikin hyvin, ja taas olin ihan piipussa kun sain treenin valmiiksi. Tuntuu, että painoja saa lisätä melkein jokaiseen treeniin johonkin. Hyvä niin ;)

Kuva täältä: http://www.kuvaava.com/sports.html

Eilinen päivä kysyi sitten paljon luonnetta. Minkään asteinen luovuttaminen ei ole mielessä, teenhän tässä pitkässä juoksussa olevaa elämäntaparemppaa. Mutta se, että paino jumahti 200 grammaa plussalle viikossa, syö kyllä naista. BLÄÄÄÄH. Eikä edes mieltä lämmitä se, että puoli senttiä oli ohentunut lantio, reidet, peba osasto. On se vaan sitkeässä, vaikka vielä ihan selkeästi on pudotettavaa laardia ympärillä.

Mies onneksi lohdutti ja sanoi, että no ensi viikolla se sitten taas humahtaa. Superdieetin aikaan ensimmäiset kolme viikkoa oli takkuista, ja sitten lähtikin aina kerralla 1-1,5kg. Edelleen uskon tähän ohjelmaan vahvasti, ja siihen että jos päivän kalorit on vajeella koko ajan 500-1000 niin sitä tulosta on kaiken järjen mukaan vaan tultava.

Itellä haittana tässä prosessissa on ehkä lääkitykset joita joudun tuon sairastetun rintasyövän myötä syömään. Eli kiitos Tamofen, jota popsin kaikkiaan tässä vielä seuraavat 2,5 vuotta (jos hermo kestää sivuoireita). Tamofen on antiestrogeenilääke, joka ehkäisee estrogeenin muodostusta kroppaan ja käytännössä laittaa hormonitoiminnan stoppiin. Hyvä syövälle, huono ihralle. Hormonitoiminnan sekoaminen nimittäin tuppaa lisäämään keskimäärin naisten painoa syystä tai toisesta 5-10kg. Ja sitä tässä nyt itsekin tiputtelen, mutta väittäisin, että osin tuon määrän olen saanut ihan vaan syömällä ja liikkumattomuudella. Joten tässä nyt testataan onko kilot mahdollista myös karistaa, ja johan niitä kuusi olen pois saanut. Lisää tuosta syöpätaipaleesta löytyy edellisestä blogistani täältä http://suninthemoon.blogit.fi/

Johtuen taustastani ja miljoonasta muusta syystä, olenkin jo pitkään ollut kiinnostunut terveellisestä ruoasta, luomusta, superfoodeista jne.. ja tutkimusmatkani on vielä jokseenkin alussa. Tilasin tähän alkuun Olivian superfoods verkkokaupasta pussin hamppuproteiinia, spirulinaa, kookosöljyä sekä mehiläisen siitepölyä. Viimeksi mainittu tulee jälkitoimituksena, joten sitä en vielä pääse testaamaan.

Mehiläisen siitepölystä voi lukea täältä lisää täältä. Mielenkiinnolla odottelen paketin saapumista. Tuota spirulinaa ajattelin alkaa heittämään iltapirtelön joukkoon, siinä on mm runsaasti A-vitamiinia sekä rautaa. Ja oih, kookosöljy! Tänään käytin sitä ensimmäisen kerran uunissa laittamiini kananfileisiin, sivelin vain pintaan yhdessä muiden mausteiden kanssa ja paistoin uunipussissa. Oli meinaan herkullista! Itse en tuosta oliiviöljystä vaan välitä sitten yhtään, niin tämä on oikein tervetullut lisä ruokavalioon.

Tässäpä kuva tämän päivän saliteenin jälkeisestä ruoasta, mums! Kookos-pinaattikanaa kera tuoresalaatin. Delicious!

Sitten palataan hetkeksi parisen viikkoa sitten postaamaani Leaderin palkkariin. Makuhan oli eksoottiset hedelmät ja hinta hyvin edullinen täällä. Mutta mutta... täytyypä nyt sanoa, että joko pussiin oli mennyt viallinen jauhe tai jotain muuta oli tapahtunut, sillä maku oli suorastaan karmaiseva. Pussia avatessa sieltä leijaili herkullinen hedelmien tuoksu, ihna vesi herahti kielelle. Ja sitten herahti jotain muuta, nimittäin herne nenään ja aika pikainen palaute lähti Leaderin suuntaan. Ja eilen lähti pussikin ;) Sain vastauksen ja nyt pussin sisältö tutkitaan valmistajan toimesta. Palataan tähän aiheeseen, kunhan saan vastauksia siltä suunnalta.

Ja sitten oli myös toinen postaukseni, jossa ihmettelin kaurahiutaleiden ravintosisällön eroja. Saman valmistajan eri merkkiset kaurahiutaleet sisälsivät 20:n kilokalorin eron per 100g, vaikka ravintosisältö oli grammalleen sama. Pari sähköpostia sain sitten Myllyn Parhaalta;

Vastaus numero 1)
"Olemme kevään aikana päivittäneet tuotetietojärjestelmäämme ja käyneet läpi perusraaka-aineidemme ravintosisältötiedot. Mainitsemiesi kahden tuotteen ravintoainesisältöerot johtuvat edellä mainitun ravintoainesisältöjen päivittämisen siirtymäkaudesta. Myllyn Parhaan Kaurahiutale – pakkaukseen uudet ravintosisältötiedot on päivitetty nyt kesän aikana ja uusi pakkaus on saapunut juuri markkinoille. Sen sijaan private label – tuotteissa (kuten Lidlin Guldsol) pakkauspäivitykset tapahtuvat kunkin merkin omistajan omassa aikataulussa, Guldsol – kaurahiutalepakkausta ei siis ole vielä päivitetty eikä näin ollen sen ravintoainesisältötietojakaan, mistä aiheutuvat ravintoainesisältötaulukoiden erot näiden kahden tuotteen välillä."

Koska en täysin ymmärtänyt tuota, täsmensi kysymystä edelleen..


Vastaus numero 2)
"Erot ravintosisältötaulukoissa ovat johtuneet käytössä olleesta manuaalisesta laskennasta jokaiselle tuotteelle erikseen, tämä järjestelmä on meillä viime talvena korvattu uudella tarkemmalla tietokantaan perustuvalla tuotetietojärjestelmällä. Ero energiasisällössä johtuu siis puhtaasti eri laskentamenetelmistä."
Eli summasummaarum, puhdas laskuvirhe johtuen manuaalisesta laskennasta. :D Jokainen voi arvuutella sitä, miten monessa muussa tuotteessa tämä mahtaa olla nykypäivää.
 
Nyt lähden postiin hakemaan Body Actionilta tilaamaani pakettia ja mm. upouusia vetoremmejä. Vihdoin ne ovat täällä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti