torstai 22. elokuuta 2013

BC kokkailua!
Tänään oli hyvä aamu herätä, kun tällaiset kaverukset olivat meidän etupihalla aamupalalla :D

Eilen tuli testattua sitten BC:n kolmas ulkotreeni, joka sisälsi mm. mäkispurttailua! Kuusi kierrosta tuli tehtyä ohjeen mukaan ja hikoiltua hyvin puolisen tunnin tehotreenissä. Siihen alkuun ja loppuun kun vielä lisää suuntaansa kolmisen kilometrin pyöräilyn mun vanhalla fillarilla, jossa kumi oli puoliksi tyhjä, sai sellaisen tunnin tuohon kulumaan. ;) Kumia en saanut täytettyä, kun jalkapumppu jolla se pitäis täyttää oli tietty auton peräkontissa ja mies sillä töissä. Ja toinen fillari majailee vielä mökillä, joten ei auttanut kuin ottaa riski että fillari kesti.

Näyttää jälleen kerran tämä syksy olevan melkoista virtapiikkiä kuntoilun osalta monille, sen verran tiuhaan lenkkipolulla porukkaa veteli menemään. Kesäkiloja karistellaan ja aloitetaan "uutta elämää". Huomasi sen salillakin, kun joka kerta melkein joitain uusia asiakkaita on soppareita tekemässä. En kyllä tiedä mihin sinne kohta iltaisin kaikki mahtuu :D Onneksi itellä on sellainen tilanne, että voi käydä ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Näiden Fitfarmin ohjelmien myötä on muuten syntynyt mahtava kokkausbuumi itselle. Olen ennenkin ruokaa laittanut, ja tykännyt siitä, mutta tässä meni vuosia hieman niin että mies kokkaa suurimmaksi osaksi. On toiselta ammatiltaan (entiseltä) kokki, niin sehän sujuu ja sillä on sellainen intohimo hommaan. Vuosien saatossa ollaan yritetty opetella tekemään myös yhdessä, alkuvuosina se ei onnistunut niin erilaisten tapojen vuoksi. Mutta nyt sujuu jo suht hyvin, jos on selkeät työnjaot. ;)

Opiskelu- ja sinkkuaikoina tuli tehtyä paljon ruokaa ja nyt olen löytänyt tämän intohimon uudelleen. Näissä ohjelmissahan on tietyt ruoka-aineet, jotka ovat meille sallittuja ja ihan ateriatkin valmiiksi annettu, mitä niiden kuuluu grammalleen sisältää.

Soveltaminen on sallittua, mutta ei kovin suositeltavaa. Mutta näin useamman kuukauden suht samojen raaka-ja ravintoaineiden ympärillä pyörien, olen opetellut kokkaamaan "sallittuja" ruokia oman maun mukaan. Ja mikä parasta, kaikki mausteet (siis puhtaat sellaiset ts suolattomat), ovat sallittuja käyttää. Ihan jokaiselle, joka muuten ostaa marinoitua lihaa suosittelen vahvasti opettelemaan maustamaan lihat ja ruoat ylipäätään itse. EIKÄ niitä mauste- ja liemikuutioita! Se ei ole vaikeaa, vaatii vaan uskallusta, kokeilua ja maistelua. Joskus annoksista voi tulla vähän hottiksia, mutta sitten ensi kerran vähempi. :D

Tänään kokkasin aamupalaksi tällaisen uunimunakkaan. Yksinkertaisuudessaan siihen tuli kananmunia (pari kokonaista, sekä valkuaisia, tomaattia, sipulia sekä paprikaa ja mausteita. Heitin sekaan myös vehnäleseitä tuomaan kuitua.

Ite freesaan nuo kasvikset pannulla ja heitän sitten kananmunien sun muiden kanssa sekaisin ja uuniin. Uunissa 175 noin 20 min. Omani oli puoli tuntia vahingossa, joten pikkasen pääsi päällipuoli tummenemaan.

Maukasta ja ravitsevaa sekä proteiinit kunnossa.
Tarkkoja määriä en tämän osalta voi tähän enempiä kirjoitella. ;)


Lounaaksi kokkailin tänään sitten vaihtelun vuoksi kalkkunan paistijauhelihasta uunissa pihvejä.
  • 400g kalkkunan jauhelihaa
  • 200g fetaa
  • 1/2 paprika
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl vehnäleseitä
  • 2 dl vettä
  • 1 kananmuna 
  • valkosipulia
  • currya, valkopippuria, chilimaustetta
Turvottelin noita leseitä vedessä jonkin aikaa, jonka jälkeen heitin kaikki aineet sekaisin ja laitoin vielä turpoamaan jääkaappiin joksikin puoleksi tunniksi.  Itsellä meni hieman vettä liikaa, joten lisäsin vielä noita leseitä joukkoon. Sitten vain taputtelin pellille pihveiksi ja taas uuniin 200 astetta n. 20-30min. Herkullista vaihtelua!

Yllätys, että näin välipäivänä mikään muu ei pyöri taas mielessä kuin ruoka ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti